Locaties

Unesco Werelderfgoed Kinderdijk

Wereldberoemd zijn ze de negentien molens van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Kroonjuweeltjes die een bezoek zeker waard zijn. In de noordwestelijke punt van de laaggelegen Alblasserwaard staan bij het dorpje Kinderdijk de negentien windmolens langs de boezems van de Overwaard en Nederwaard. Molens behoren tot de belangrijkste Nederlandse monumenten, nergens anders ter Wereld staan zoveel (historische) molens bij elkaar. 
Bezoek de twee museummolens, geniet van een rondvaart, ontdek de kinderdijkse vogelwereld in het Vogeltheater, beluister de audiotours in de app, bekijk de multi-screenfilm en bewonder het historische Wisboomgemaal.

Twee van de molens zijn dagelijks geopend voor publiek. Elk met een eigen, uniek verhaal. Met je entreeticket bezoek je ze alle twee. Met je entreeticket stap je ook op één van de rondvaartboten. Dagelijks varen er minimaal twee door de boezems. Laat het indrukwekkende Werelderfgoed vanaf het water aan je voorbij glijden. De multi-screenfilm in Hulpgemaal De Fabriek neemt je in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk. 
Het Wisboomgemaal is één van de vele prachtige panden in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Je komt hier meer te weten over de geschiedenis van Kinderdijk en hoe het gemaal uit 1868 vroeger functioneerde.

Ook leuk voor jou?

Musea

Privé museum Kinderdijk

Molenstraat 136, Kinderdijk
Attracties
Galerieën en expositieruimtes
Musea

Beeldenpark Drechtoevers

Kade , Alblasserdam
Molens
Musea

Museummolen Blokweer

Blokweerschekade 7, Alblasserdam
Attracties
Monumenten
Musea

Huis van Zessen (Van Eesterenhuis)

West Kinderdijk 89, Alblasserdam
Attracties
Monumenten
Musea

Wisboomgemaal machinekamer

Overwaard 3, Kinderdijk
Molens
Musea

Museummolen Nederwaard

Nederwaard 4, Kinderdijk