Locaties

Museummolen Blokweer

Museummolen Blokweer is een absolute must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van Werelderfgoed Kinderdijk en de omliggende Alblasserwaard. Je vind deze museummolen te midden van de grazende koeien, langs het water van de Lage Boezem in het hartje van het schitterende groene polderlandschap. De Blokweer is een prachtige, operatieve molen die tot boeiend museum is omgedoopt waar praktijk en kennis feilloos met elkaar zijn verweven. Met het geraas van de molen op de achtergrond, kun je op meerdere locaties binnen de molen leerzaam beeldmateriaal aanschouwen dat inzicht geeft in de werking van het bovenhuis van de Blokweerse molen. Voor kinderen is de informatie binnen de museummolen extra interessant omdat zij op verschillende manieren leren hoe het is om met (en in) een molen te werken.

De authentieke Blokweerse wipmolen heet officieel ‘De Blokker’, maar staat tevens bekend als ‘Blokkerse Wip’. De molen bemaalt de polder Blokweer, vandaar de naam Blokweer. Het bouwjaar van de Blokkerse Wip is niet exact bekend, maar rond 1500 moet er op deze plek al een wipmolen hebben gestaan.

Museummolen Blokweer is te bereiken door middel van een mooie wandeling van plusminus 25 minuten vanaf de ingang van Werelderfgoed Kinderdijk. Het is ook mogelijk de museummolen in een mum van tijd te bereiken met de rondvaartboot de ‘hopper’. De molenschuur naast Museummolen Blokweer biedt een bescheiden horeca-aanbod, bestaande uit koffie, thee en frisdrank.

Ook leuk voor jou?

Musea

Privé museum Kinderdijk

Molenstraat 136, Kinderdijk
Attracties
Bioscopen
Oplaadpunt E-Bikes
Vergaderlocaties

Landvast

Haven 4, Alblasserdam
Attracties
Galerieën en expositieruimtes
Musea

Beeldenpark Drechtoevers

Kade , Alblasserdam
Monumenten

Schutsluis

Dam 65, Alblasserdam
Diner
Lunch
Ontbijt
Zaalverhuur & Partylocaties
Hotels
Vergaderlocaties

Hotel & Restaurant Kinderdijk

West Kinderdijk 361, Alblasserdam
Monumenten

Boerderij met vloeddeur

Kerkstraat 175, Alblasserdam