molens - toeristen
Te zien

Werelderfgoed Kinderdijk

Wereldberoemd zijn ze de negentien molens van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Kroonjuweeltjes die een bezoek zeker waard zijn. Molens behoren tot de belangrijkste Nederlandse monumenten, nergens anders ter wereld staan zoveel (historische) molens bij elkaar. De molens zijn gemakkelijk bereikbaar per auto of per fiets. Tip: neem je fiets mee op de Waterbus vanuit Dordrecht of Rotterdam en stap uit in Alblasserdam en fiets nog een stukje door de Alblasserwaard naar Kinderdijk. In de zomermaanden is er ook een Waterbushalte direct bij de molens.

Wandel, fiets of vaar langs de fotogenieke molens, bezichtig de bezoekmolens, het Wisboomgemaal of hulpgemaal De Fabriek.

Begin je bezoek bij het Bezoekerscentrum

Komend vanaf de dijk loop je recht tegen het Bezoekerscentrum aan van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Hier helpen de medewerkers je op weg, geniet je van een adembenemend uitzicht of een hapje en drankje.

Kijk op Werelderfgoed Kinderdijk voor meer informatie

Museummolens en gemalen

Nergens in Nederland vind je zo veel molens bij elkaar als in Kinderdijk. De negentien molens zijn sinds 1997 UNESCO Werelderfgoed. Drie van de molens zijn in het hoofdseizoen dagelijks geopend voor publiek. Elk met een eigen, uniek verhaal. Met je entreeticket bezoek je ze alle drie.
De multi-screenfilm in Hulpgemaal De Fabriek neemt je mee door de geschiedenis van Kinderdijk. Het Wisboomgemaal heeft een indrukwekkende machinekamer en kom je meer te weten over waterbeheer.

Kijk wat je kunt doen bij Werelderfgoed Kinderdijk

Stap op één van de rondvaartboten

Met je entreeticket voor Werelderfgoed Kinderdijk stap je ook op één van de rondvaartboten. In het hoofdseizoen varen er dagelijks twee rondvaartboten langs de molens en een plek reserveren is niet mogelijk. Ideaal om eens rustig wat mooie foto’s te maken van dit unieke Nederlandse Werelderfgoed. Het uitzicht is fenomenaal!

Alles over rondvaarten bij Werelderfgoed Kinderdijk
rondvaart - molens Kinderdijk

Fiets of wandel naar de molens

fietsen - fietsers - molens

Fietskaart Alblasserwaard

wandelen - toeristen

Wandelkaart Alblasserwaard

bereikbaardheid

Maak gebruik van de Waterbus

toerististen - wandelen

Alle Molens in de regio