Mooi in de regio - Dordrecht

Mooi in de regio

De Alblasserwaard is mooi centraal gelegen in Zuid-Holland dus je kunt er makkelijk diverse uitstapjes maken in de regio. Bezoek eens één van de omliggende steden zoals Dordrecht, Gorinchem of Schoonhoven.  Deze steden zijn makkelijk te bereiken per auto en fiets. Schoonhoven ligt aan de overzijde van de Lek en is per pont bereikbaar. Naar Dordrecht kun je bijvoorbeeld heel comfortabel reizen met de Waterbus, de fiets kan mee aan boord.

Dordrecht bijzonder dichtbij

Dordrecht is misschien wel een van de best bewaarde geheimen. Waar anders vind je een stad op een eiland bomvol cultuur, bruisende festivals, ruige natuur en een rijk verleden dat je tussen de duizenden monumenten in de historische binnenstad nog overal ervaart. Je kunt Dordrecht zien als een onontdekte parel. The Times plaatste de stad niet voor niets in een lijst van 30 Europese onontdekte bestemmingen!
Voor een museumbezoek ben je in Dordrecht aan het juiste adres. Er zijn diverse musea in de stad te vinden. Van moderne kunst tot prachtige werken uit 18e-eeuw. Er zijn diverse mogelijkheden om de stad op een andere manier te ontdekken dan met een stadswandeling of fietstocht. Ga het water eens op, je weet niet wat je ziet!

Bekijk meer informatie over Dordrecht

 

Dordrecht bijzonder dichtbij

Mooi Gorinchem, de vestingstad van Nederland

Gorinchem was een belangrijke vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En de grootste die nog helemaal intact is. De vestingwallen lopen helemaal rond en geven prachtige uitzichten over de rivieren; uniek in Nederland!
Struinen door de vesting, cultuur snuiven, funshoppen en een terrasje pakken. Het kan allemaal in Gorinchem! Er is genoeg te zien en doen in de levendige vesting.

Bekijk meer informatie over Gorinchem
Mooi Gorinchem

Schoonhoven creatieve zilverstad

Slenter door de stad en bewonder de prachtige panden met winkels en boetieks. Met het vestingkwartier als uitvalsbasis ontdek je de roemruchte historie van het machtige Schoonhoven als vestingstad in de Oude Hollandse Waterlinie. Schoonhoven is als Zilverstad bijna 700 jaar oud. Nadat de kasteelheren in de 14e eeuw opdracht gaven aan de eerste zilversmeden heeft de stad zich ontwikkeld tot een uniek centrum van zilverambacht, -industrie en -kunst.

Bekijk meer informatie over Schoonhoven
Schoonhoven zilverstad