Locaties

Waterbus Alblasserdam

Alblasserdam is uitstekend bereikbaar via de Waterbus en het centrum van het dorp ligt op minder dan 2 minuten van de halte! Alblasserdam ligt ongeveer halverwege tussen Rotterdam en Dordrecht. De waterbushalte Alblasserdam Kade is de halte waar je met de fiets direct naar het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk kan fietsen.

Tijdens de vaartocht kun je overal in- en uitstappen voor een drankje of hapje, mooie wandeling door de stad of natuur en langs bezienswaardigheden of een museumbezoek. Je kunt er zelfs een fietstocht van maken, want de fiets mag gratis mee. Op de website vind je inspiratie om op pad te gaan met de waterbus. Dagkaart onbeperkt hop on/hop off €15,50 volwassenen, kinderdagkaart (4-11 jaar) € 5,-. Je kunt ook betalen met je OV-chipkaart.

Drie waterbussen zijn volledig elektrisch en varen in de Drechtsteden. De andere schepen zijn hybride. De hybride schepen hebben een combinatie van elektrische en traditionele aandrijving en worden ingezet voor de langere afstanden tussen Dordrecht en Rotterdam en naar Sliedrecht.

Ook leuk voor jou?

Veerdiensten

Waterbus Kinderdijk

Molenkade , Kinderdijk
Veerdiensten

Veerdienst Kinderdijk

Veerdam , Kinderdijk
Veerdiensten

Driehoeksveer

Veerdam , Kinderdijk
Praktisch

Wijkvereniging De Lavendel

Blokweerweg 61, Aloblasserdam
Praktisch

Buurthuis De Pion

Waalsmondelaan 16, Alblasserdam
Praktisch

Sporthal Molenzicht

Groen Van Prinsterenstraat 109, Alblasserdam