Verlichtingsweek Kinderdijk
Blog & Tips

Verlichtingsweek in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

De Verlichtingsweek komt er weer aan, een jaarlijks terugkerend evenement dat bezoekers onderdompelt in de betoverende schoonheid van de historische molens. Van 1 t/m 9 september 2023 (m.u.v. zondag 3 september) kunnen bezoekers van over de hele wereld tijdens dit buitengewone spektakel kennismaken met de magie van het Nederlandse erfgoed.

Hollands sprookjeslandschap

Aan boord van de rondvaartboot kun je wegdromen in een Hollands sprookjeslandschap. Tijdens deze  editie varen de rondvaartboten van 2 t/m 9 september (m.u.v. zondag 3 spetember) elke avond langs de verlichte molens. Ook het Kinderdijk-café en de Giftshop zijn deze avonden geopend voor wat lekkers en een leuke souvenir. Een ticket voor de rondvaartboot is ook inclusief een gratis drankje in het Kinderdijk-café.

Kijk op de website voor meer informatie en het bestellen van tickets.

Programma 1 t/m 9 september

Vrijdag 1 september is de eerste avond dat de molens verlicht zijn. Deze avond zullen er geen rondvaartboten varen. Deze eerste avond hoor je op de achtergrond de muziek van het besloten Deltaconcert. Op zaterdag 2 september zijn er wel tickets beschikbaar om aanwezig te zijn bij het concert in Kinderdijk. Tickets hiervoor zijn te koop op www.deltaconcerten.nl.
Van 2 t/m 9 september (m.u.v. zondag 3 september) is het iedere avond mogelijk om een betoverende rondvaart te maken langs de verlichte molens en te genieten van de serene schoonheid van de omgeving. Tickets bestel je eenvoudig online. Zo heb je gegarandeerd een plekje aan boord! Ook zijn het Kinderdijk-café en de Giftshop deze avonden geopend voor wat lekkers en een leuke souvenir. Een ticket voor de rondvaartboot is ook inclusief een gratis drankje in het Kinderdijk-café.
Op maandag 4 en dinsdag 5 september staat er een fotografiecursus gepland. Tijdens deze cursus neemt een professionele fotograaf de cursisten mee naar één van de molenerven. Op deze exclusieve plek leren de cursisten de fijnste kneepjes van het vak. Tickets voor de workshop koop je vooraf online.
Op woensdag 6 september organiseren we vanaf 18.00 uur een unieke borrelavond rondom het Bezoekerscentrum. Een avond vol gezelligheid met lekker eten en drinken, zoals de lokaal gebrouwen biertjes van de Kinderdijkse Kater.
Op vrijdag 8 september vindt van 16.00 tot 22.00 uur de 35e editie van de Molenmarkt in het dorpskern van Kinderdijk plaats.

Tickets en parkeren

Tickets kopen
Voor bezoekers die de Verlichtingsweek willen bijwonen, adviseren we om op tijd tickets te reserveren, aangezien het aantal plaatsen bij de fotografieworkshop en op de boten beperkt is. Meer informatie over de Verlichtingsweek en een overzicht van alle activiteiten en de tickets vind je terug op onze website:
www.kinderdijk.nl.

Parkeren
In de avonduren rijden de shuttlebusjes tussen Alblasserdam en Kinderdijk niet, parkeren is daarom vanaf 17.00 uur mogelijk op het parkeerterrein van Royal IHC. Voor mindervaliden is er een (betaalde) parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk.