Events

Verlichtingsweek Kinderdijk

vr 2 sep. 2022 - za 3 sep. 2022

Vijftigste editie van Verlichtingsweek Kinderdijk. Van vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 september (m.u.v. zondag 4 september) staan de 19 molens in het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk elke avond in de spotlights tijdens deze betoverende Verlichtingsweek. De hele week wordt omlijst door allerlei leuke activiteiten:

Zo kun je elke avond, behalve op 4 september, de verlichte molens bewonderen vanaf het water. Tickets voor de rondvaartboot bestel je eenvoudig via: https://tickets.kinderdijk.com/nl/verlichtingsweek/tickets

Ook zijn het Kinderdijkcafé en de Giftshop elke avond geopend voor wat lekkers en een leuk souveniertje. 

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vinden de Deltaconcerten plaats in het Werelderfgoed. Een bijzondere muzikale beleving in de natuur met op de achtergrond de feeëriek verlichte molens. De vrijdagavond is alleen voor genodigden, maar het middag- en avondprogramma op zaterdag is toegankelijk voor iedereen. Tickets zijn te koop via: https://www.dehttps://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/068EE8C27DD83D8C9381DFA9C148F707

Op maandag 5 en dinsdag 6 september zal professioneel fotograaf Martijn Heuts een fotografieworkshop verzorgen. In de avonduren ga je met Martijn op pad in het Werelderfgoed om foto’s te schieten met speciale aandacht voor het geheimzinning “blauwe uurtje”. Tickets bestel je via: https://tickets.kinderdijk.com/nl/fotografieworkshop/tickets

Huibert en Rick van lokale bierbrouwerij ‘De Kinderdijkse Kater’ zullen op woensdag 7 september op het terras van het Kinderdijkcafé een nieuw biertje presenteren dat speciaal voor deze week is gebrouwen.

Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 september zal de Blokkerse Wip er uit springen. Welke molen dat is, is op deze dagen niet te missen! Niet alleen wordt de molen in een ander licht gezet, ook zal de supersmoker aan zijn. Intussen vertelt de molenaar op het molenerf de mooiste verhalen onder het genot van een hapje en een drankje.

De jaarlijkse Molenmarkt zal dit jaar voor het eerst niet in de avond plaats vinden en ook niet bij ’t Balkengat, maar van 10.00-17.00 uur rondom de entree van het Werelderfgoed.

In de avonduren rijden de shuttlebusjes tussen Alblasserdam en Kinderdijk niet! Parkeren is daarom vanaf 17.00 uur mogelijk op het parkeerterrein van Royal IHC. Voor mindervaliden is er een betaalde parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Kinderdijk.

 

Vergelijkbare evenementen

Evenement

Verlichtingsweek Kinderdijk

ma 5 sep. 2022 - za 10 sep. 2022
Evenement

Sint Jacobus Paardenmarkt

wo 27 jul. 2022 06:00
Evenement

Havenfestival

ma 12 sep. 2022 - za 17 sep. 2022