Deltaconcerten (matinee)

za 3 sep. 2022

Een brede variatie aan optredens, met veel aandacht voor kinderen en jongeren. Zowel op het podium, als op diverse locaties op het terrein van Kinderdijk.

Er zijn (interactieve) shows met veel humor, zoals De Grote Pinguïn- en Bananenshow. Twee vrolijke cabareteske pianistes Beth & Flo laten je op een hele nieuwe manier kennismaken met muziek waar natuur een rol in speelt. Het Duo Snaterse & Witteveen zegt het met bloemen.

Wat dacht je van een optreden bij de Museummolen, waar Iris van der Ende de molen letterlijk mee laat zingen? Ga naar het bezoekerscentrum voor optredens van een rijdende beiaard met een poppenspeelster, waar je zelf mee kunt spelen.

Speciale aandacht is er ook voor een optreden van de zeer jonge prijswinnende talenten Adinda (12) en Matthijs (15) van Delft, die met hun viool en gitaar ieders hart zullen veroveren. Matthijs speelt ook samen met het Dordrechts Kamerorkest.

’s Ochtends hebben leerlingen van het Drechtsteden Jeugd Orkest en Drechtsteden Jeugd Ensemble een workshop componeren met Maartje en Remy van ‘In de Knop’. Het resultaat laten ze ’s middags tijdens een concert horen. De jonge musici spelen ook een stuk van violiste Julia Philippens van Fuse.

Dit en nog veel meer. Zie de site voor het uitgebreide programma:

Volwassenen: € 19,50

Kinderen tot 16 jaar: gratis

De Stichting Deltaconcerten is opgericht in 2019. Naar aanleiding van de herdenking van de St. Elisabethsvloed, die in zicht was.
600 jaar geleden, in november 1421, ontstond immers, door de St. Elisabethsvloed, een groot deel van de delta in zuidwest Nederland. De herdenking van de Elisabethsvloed loopt van zomer 2021 tot eind 2022, met een scala aan bijzondere en inspirerende activiteiten, waaronder de Deltaconcerten. De 1e editie van de Deltaconcerten wordt gehouden op de unieke locatie van het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

De stichting brengt in het decor van de delta, natuur, klassieke muziek en cultuur bij elkaar. Natuur en water vormen de inspiratiebronnen voor de programmering.

Deltaconcerten (avond)

za 3 sep. 2022 19:30