Deltaconcerten (avond)

za 3 sep. 2022

Klassieke muziek in de natuur. Beleef, terwijl de zon langzaam ondergaat, het prachtige concert van topformatie Fuse. In de fantastische omgeving van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk, met verlichte molens als natuurlijk decor.

De ultieme sfeermakers van Fuse nemen je mee naar hun eigenzinnige muzikale wereld. Deze Nederlandse formatie werd bekroond met de Edison Klassiek Publieksprijs en treedt op in binnen- en buitenland. Fuse staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die niet in één hokje te vangen is.
De muzikale achtergronden van het zestal hoor je terug in hun mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken. De vernieuwingsdrang zit ingesleten in het DNA van Fuse. De muziek van de zes vrienden werkt aanstekelijk en is live onovertroffen.

Een vaartocht langs de verlichte molens na afloop van het concert is een extra aanbod.

Volwassenen: € 29,50

Kinderen tot 16 jaar: € 7,50

De Stichting Deltaconcerten is opgericht in 2019. Naar aanleiding van de herdenking van de St. Elisabethsvloed, die in zicht was.
600 jaar geleden, in november 1421, ontstond immers, door de St. Elisabethsvloed, een groot deel van de delta in zuidwest Nederland. De herdenking van de Elisabethsvloed loopt van zomer 2021 tot eind 2022, met een scala aan bijzondere en inspirerende activiteiten, waaronder de Deltaconcerten. De 1e editie van de Deltaconcerten wordt gehouden op de unieke locatie van het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

De stichting brengt in het decor van de delta, natuur, klassieke muziek en cultuur bij elkaar. Natuur en water vormen de inspiratiebronnen voor de programmering.

Deltaconcerten (matinee)

za 3 sep. 2022 13:30