Streekproducten

In de Alblasserwaard zijn veel boeren actief om verse producten van het land te halen of twee keer per dag de koeien en geiten te melken. Deze streek is rijk aan appels, peren, kweeperen, mispels en andere fruit- en groentesoorten. Verder vind je er boerenbedrijven die koeien- en geitenkaas en andere zuivelproducten maken. Daarnaast nog streekproducten als jam, ijs, sappen, honing, eerlijk vlees, gerookte forel, bonbons en zelfs wijn.

Boerenkaas, ijsjes en paling

Boerderijen, fruit- en groentekwekers verkopen vaak hun producten aan huis. Soms hebben zij een breder assortiment in hun winkel, met producten van boeren en telers uit de regio. Kazen, jam, honing van lokale imkers, vruchtensappen en groente vindt u bij Boerenlandwinkel en koffieboerderij Riekjeshoeve in Brandwijk. In de streekwinkel van Schaapskooi Ottoland is meer dan genoeg schapenkaas, schapenvlees, honing en vruchtensappen verkrijgbaar.

Stop voor een boerenijsje bij IJsboerderij den Boer in Giessenburg of ’t Koeiestalletje in Wijngaarden. Voor ambachtelijk gerookte paling ben je bij winkels aan de Ammerskade in Groot-Ammers aan het goede adres. Zelfkazende boeren in de waarden laten je graag hun (kruiden) kazen proeven. Ga eens kijken en proeven bij Biokaas Kinderdijk in Alblasserdam of bij biologische-dynamische kaasmakerij Noorderlicht in Noordeloos.

Fruit en wijn

Particulieren en natuurorganisaties beheren oude hoogstamboomgaarden, waar na de zomer bijzondere en bijna verdwenen appel-, peren- en pruimenrassen geplukt worden. Landwinkel Pek in Langerak verkoopt appels, peren en kersen uit de eigen boomgaard.

Bezoek eens een wijngaard in deze streek en laat u verrassen door de authentieke smaak van de wijnen. Château du Tets bestaat al 25 jaar en is een pionier in Goudriaan en wijngaard Domein Oosteind in Goudriaan heeft bronzen medailles gewonnen bij de Nederlandse wijnkeuring.

Hier haal je streekproducten

Bekijk alle adressen
Streekproducten

Biologische boerderij De Drie Wedden

Tiendweg 4, Noordeloos
Streekproducten

Fruitbedrijf van der Ham

Nieuwendijk 20, Noordeloos
Streekproducten

Biokaas Kinderdijk

Molenkade 11, Alblasserdam
Streekproducten

IJsboerderij van Krimpen

Westeinde 26, Wijngaarden
Streekproducten

De Hoop/Graan & Zo

Oosteinde 7, Oud-Alblas
Molenlanden
Gun jezelf een frisse start
Gun jezelf Molenlanden

Proef de producten uit de Alblasserwaard

Maak kennis met de smaken uit de Alblasserwaard zoals kazen, jam, honing van lokale imkers, vruchtensappen, schapenvlees, paling en wijn. In de Alblasserwaard  staan de streekbewoners op hun bedrijf voor je klaar om kennis te laten maken met de omgeving. Dit kan bij boerenbedrijven, maar ook een bezoek aan wijngaarden, palingrokerij en ijsboerderijen is de moeite waard.

koeien Alblasserwaard