Locaties

Schaapskooi Ottoland

Streekinformatie, oude gereedschappen, informatie over natuurbeheer, alles over het werk en het wel en wee van de schaapskudde en nog veel meer wetenswaardigheden. Erkend educatief centrum van SZH (Stichting Zeldzame Huisdierrassen). 

Horeca en overnachten
In de sfeervolle kamers van de schaapskooi komt U tot rust. De schaapskooi beschikt over een vakantiewoning “de hooiberg” voor 2 personen en 4 tweepersoonskamers met een ruime zithoek.
Alle kamers zijn van tv en koffie/theezet mogelijkheden en draadloos internet. Vergaderruimtes: 2 zalen van 30 tot 50 personen. In de zomermaanden is de theetuin geopend.

Schaapskudde
De schapen zijn van het ras “Schoonebekers”, een Oudhollands ras. De totale kudde bestaat uit ongeveer 500 schapen. De kudde loopt in de omgeving op kades, tientwegen en natuurterreinen om het gras te begrazen en zo te zorgen voor de juiste biodiversiteit, waardoor plantjes en kruiden de kans krijgen zich te ontwikkelen. ’s Winters staan alle schapen binnen in de schaapskooi. Vanuit de speciale “Skybox” kunt u ook dan de schapen uitgebreid bekijken. 

Boerderijwinkel
Verkoop van Schapekaas, ruwe schapenvachten, ruwe en gesponnen wol. Schapen- en lams vlees en vleeswaren. Schapen knuffels en voorleesboekjes. 

Vergelijkbare locaties

Attracties
Eetgelegenheden
Kado & feestartikelen
Streekproducten
Winkels

Bezoekerscentrum Kinderdijk

Nederwaard 1b, Kinderdijk
Attracties
Bioscopen
Oplaadpunt E-Bikes
Zalen en Vergaderlocaties

Landvast

Haven 4, Alblasserdam
Attracties
Galerie├źn en expositieruimtes
Musea

Beeldenpark Drechtoevers

Kade , Alblasserdam en Papendrecht
Attracties
Kinderfeestjes
Voor kids

Avonturenboerderij Molenwaard

Wilgenweg 3, Groot-Ammers
Attracties
Rondleidingen
Streekproducten
Voor kids

Biokaas Kinderdijk

Molenkade 11, Alblasserdam
Attracties

De Kinderdijkse Paardentram

Oost Kinderdijk 323, Alblasserdam