Locaties

Schaapskooi Ottoland

Streekinformatie, oude gereedschappen, informatie over natuurbeheer, alles over het werk en het wel en wee van de schaapskudde en nog veel meer wetenswaardigheden. Erkend educatief centrum van SZH (Stichting Zeldzame Huisdierrassen). 

Horeca en overnachten
In de sfeervolle kamers van de schaapskooi komt U tot rust. De schaapskooi beschikt over een vakantiewoning “de hooiberg” voor 2 personen en 4 tweepersoonskamers met een ruime zithoek.
Alle kamers zijn van tv en koffie/theezet mogelijkheden en draadloos internet. Vergaderruimtes: 2 zalen van 30 tot 50 personen. In de zomermaanden is de theetuin geopend.

Schaapskudde
De schapen zijn van het ras “Schoonebekers”, een Oudhollands ras. De totale kudde bestaat uit ongeveer 500 schapen. De kudde loopt in de omgeving op kades, tientwegen en natuurterreinen om het gras te begrazen en zo te zorgen voor de juiste biodiversiteit, waardoor plantjes en kruiden de kans krijgen zich te ontwikkelen. ’s Winters staan alle schapen binnen in de schaapskooi. Vanuit de speciale “Skybox” kunt u ook dan de schapen uitgebreid bekijken. 

Boerderijwinkel
Verkoop van Schapekaas, ruwe schapenvachten, ruwe en gesponnen wol. Schapen- en lams vlees en vleeswaren. Schapen knuffels en voorleesboekjes. 

Vergelijkbare locaties

Eten & drinken
Streekproducten

Desembakkerij Schalkwijk

Dorpsstraat 6a, Bleskensgraaf
Streekproducten
Workshop

Gewoon Anderz

Nieuwendijk 11, Noordeloos
Streekproducten

't Zuivelstalletje

Oosteinde 53b, Oud-Alblas
Streekproducten

Farmshop.nl

Kortland 42, Alblasserdam
Streekproducten

Bezoekerscentrum Kinderdijk

Nederwaard 1b, Kinderdijk
Streekproducten

IJsboerderij van Krimpen

Westeinde 26, Wijngaarden