Locaties

Museum Het Kaaspakhuis

Verenigingsruimte van de historische vereniging Arkel en Rietveld. De ruimte is gevestigd in een oude boerderij uit 1819, waarin gedurende vele jaren ruimtes van de voormalige zuivelfabriek ‘De Linge’ waren ondergebracht; zo ook het Kaaspakhuis.

In dit museum vindt u een burgemeesterskamer met bezienswaardigheden over de burgerlijke en kerkelijke gemeente van Arkel. Op de zolder vindt u een woonkamer met keuken uit de dertiger jaren, een kruidenierswinkel van vroeger en er is een gedeelte gewijd aan WO2.

In de benedenruimte vindt u een tentoonstelling over het verwerken van melk tot kaas en boter en een kast met archeologische vondsten in ons dorp. Tevens is hier een ruimte voor wisselende tentoonstellingen. Er zijn twee bijgebouwen, één is gewijd aan visserij op de Linge en ín het andere zijn machines tentoongesteld die te vinden waren in een bakkerij en de diverse ambachten die werden uitgeoefend in ons dorp.

Vergelijkbare locaties

Theetuin

De Koperen Knop

Binnendams 6, Hardinxveld-Giessendam