Oud-Hollands Dordrecht

donderdag 18 jan 2018

We introduceren een nieuw arrangement: Oud-Hollands Dordrecht!
Hierbij maak je een mooie stadswandeling door Hollands oudste stad, geniet je van koffie met een appelpunt of poffertjes bij Vissers Poffertjes, onderbreek je de wandeling voor een heerlijke lunch In de Vergulde Lampet en bezoek je museum Huis van Gijn. De dag sluit je af met een afternoon tea van Coffeelicious in de statige voormalige particiërswoning (met de pink omhoog!).

Koffie met appeltaart of poffertjes
Start de dag met een kopje koffie en poffertjes welke op ambachtelijke wijze worden bereid  in de authentieke Poffertjessalon Vissers, er kan ook gekozen worden voor vers gebakken appeltaart volgens grootmoeders recept.

Stadswandeling
Maak vervolgens een mooie stadswandeling door Hollands oudste stad  langs de vele Hollandse huisjes met de orginele trapgeveltjes. Wandel via de hofjes en alle andere bezienswaardigheden, zoals Hof van Nederland en de Hollandse Meesters in het Dordrechts Museum, naar het Groothoofd waar de drie rivieren samen komen en waar vroeger ambacht en handel werd bedreven voor de Hollandse welvaart.

Lunch
Met dit arrangement kun je lunchen in In de Vergulde Lampet, een gezellig klein restaurantje in een historisch pand. Op verschillende punten kun je van de stadswandelroute afwijken om naar het restaurant te lopen. De Vergulde Lampet serveert een Twaalfuurtje: een boterham met naar keuze ham, kaas of spiegelei, een boterham met kroket en eenmaal koffie, thee of frisdrank.

Bezoek Huis van Gijn
Uit grootmoederstijd! Bezoek het statige pand waarin museum Huis van Gijn gevestigd is. Het woonhuis van voormalige bankier en verzamelaar Simon van Gijn (1864 – 1922), biedt een mooi kijkje van hoe het leven er in de 19de eeuw uit zag. Daarnaast kan je de bijzondere verzameling aan munten, prenten, tafelzilveren speelgoed bekijken van kelder tot kap.

Coffeelicious
In deze prachtige patriciërswoning of in de heerlijke tuin geniet je, met de pink omhoog, van een deftig kopje thee of koffie van Coffeelicious en sluit je de dag af. 


Kosten: € 34,95 p.p. Dit arrangement is te reserveren van dinsdag t/m zondag  bij VVV Dordrecht, info@vvvzhz.nl of 0900-463 68 88 of bestel in de VVV-webshop.

  • print

VVV Idee

Waterbus Haringvliet Expeditie

Doe een rondje Haringvliet met de Waterbus vanuit Rotterdam, Dordrecht, Oud-Beijerland en Spijkenisse.

Lees meer

Dordrecht Tours

Dordrecht Tours biedt u de unieke mogelijkheid om vanuit een elektrische trein het historische centrum van Dordrecht te bezichtigen.

Lees meer

Content VVV Idee