Haringvliet Expeditie van start

dinsdag 15 mei 2018

Zaterdag 2 juni is de Haringvliet Expeditie weer van start gegaan! In de periode 2 juni tot en met 30 september vaart Waterbus een gevarieerde dienstregeling op verschillende dagen vanuit Rotterdam en Dordrecht. Ervaar de bijzondere bestemmingen op en rondom het Haringvliet.

Het Haringvliet. Natuur van wereldklasse!
De monding van de twee grote Europese rivieren Rijn en Maas. Een delta die door miljoenen trekvogels gebruikt wordt als belangrijke tussenstop voor de lange tocht van de noordelijke toendra’s naar Zuid-Europa en Afrika én omgekeerd. In de zomermaanden vertoeven hier al grote sternen en lepelaars, maar ook de majestueuze vis- en zeearend vliegen regelmatig over.

Ga zelf op ontdekking!
De vaarverbinding naar en over het Haringvliet is in 2016 ontstaan vanuit het Droomfondsproject Haringvliet. Zes natuurorganisaties slaan samen met de regio de handen ineen om met steun van de Nationale Postcode Loterij het Haringvliet een ecologische en economische impuls te geven. Kijk voor meer info op Haringvliet.nu. Na de eerste twee succesvolle jaren komt de Haringvliet expeditie in 2018 tot stand door een financiële bijdrage van de omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Rondje Haringvliet
Je kunt opstappen in Rotterdam, Dordrecht, Oud-Beijerland en Spijkenisse om vervolgens een rondje te doen op het Haringvliet. Stap op/af de Waterbus om een terrasje te pakken in Willemstad, te winkelen in Middelharnis of om de zeehonden te bezoeken in Stellendam! Met de Waterbus kan je ook naar Tiengemeten, het natuureiland, een oase van rust met een leuke natuurspeelplaats voor de kinderen. Haal de brochure bij VVV of bekijk online: Brochure Haringvliet Expeditie 2018>
Kijk voor meer informatie op: waterbus.nl/haringvliet

Tickets online bestellen
In de maand juni vaart Waterbus in de weekenden op zaterdag vanuit Rotterdam en op zondag vanuit Dordrecht. In de zomervakantie wordt zelfs van dinsdag tot en met zondag gevaren. Kijk voor de exacte dienstregeling, vaardagen en afmeerlocaties op www.waterbus.nl/haringvliet. Reizigers kunnen alleen online een ticket bestellen, waarmee je verzekerd bent van een plek aan boord.

Waterbus
De Waterbus doet verschillende bestemmingen aan op het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Ook wordt er vanuit Rotterdam een tussenstop gemaakt in Oud-Beijerland en Spijkenisse.

Bekijk hier de dienstregeling >

 

  • print

VVV Idee

Polderleven

Kleurrijke brochure met allerlei tips en informatie over de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Lees meer

Ontdek Strijensas

RecreŽren in Strijensas is hartstikke leuk! De omgeving biedt veel natuur en water. In natuurgebied de Oeverlanden kunt u o.a. heerlijk wandelen!

Lees meer

Content VVV Idee